Путін розповів про роль свого кума Медведчука у звільненні Савченко

Президент РФ зазначив, що помилування Савченко не має ніякого відношення до Мінських угод

Президент Росії Володимир Путін заявив, що помилування Надії Савченко не має ніякого відношення до Мінських угод, найважливішим завданням було повернути засуджених громадян Росії з України.
«Перше завдання, яке в зв'язку з цим перед нами стояло, - повернути в Росію двох російських громадян, засуджених українським судом, які знаходилися на той час у місцях позбавлення волі в Україні, - сказав Путін. - Ніякого відношення до Мінських угод це не має, тому що в Мінських угодах йдеться про утримуваних осіб на Донбасі і в Україні, вивезених з території Донбасу».
Путін розповів, що питання помилування Надії Савченко обговорювалося з президентом України Петром Порошенком досить давно. При цьому він зазначив, що не міг прийняти таке рішення, не знаючи думки з цього питання близьких родичів загиблих з вини Савченко журналістів. «З ними (родичами) зустрічався представник президента Порошенка - Медведчук Віктор Володимирович. Після зустрічі з близькими родичами загиблих журналістів вони (вдова і рідна сестра - це найближчі родичі одного із загиблих) написали мені листа з проханням про помилування Савченко. Власне кажучи, це було основою (помилування)», - розповів Путін.
Він заявив, що в справі повернення полонених з Донбасу і з України ще треба чимало зробити. «Я сподіваюся, що це буде завершено. Я особисто вважаю, що ця робота повинна бути завершена, і всі люди, які утримуються з української сторони і з боку Донбасу, повинні бути звільнені», - підсумував Путін, звернувши увагу на те, що це непростий процес, пов'язаний із взаємними претензіями і з'ясуванням того, хто, де і за що утримується.
Джерело: ТАСС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: