Путін та Меркель поговорили про геїв у Чечні

Путін та Меркель поговорили про геїв у Чечні
Ангела Меркель та Володимир Путін

Президент Росії також запевнив, що він обговорив із канцлером Німеччини ситуацію в Сирії та Україні

Президент Росії Володимир Путін за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Сочі розповів, що їм вдалося обговорити ситуацію в Сирії та Україні, а також проблему геїв у Чечні, повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Ангела Меркель у свою чергу зазначила, що сподівається на зняття санкцій з Росії при виконанні Мінських домовленостей. При цьому вона наголосила на важливості врегулювання конфлікту в Україні.

«Ми повинні зробити все для того, щоб вирішити цю проблему. На жаль, великого прогресу ще немає... знову і знову доводиться говорити про те, що нам потрібно перемир'я, потім уже підуть політичні кроки... Перемир'я, звичайно, має істотне значення», – сказала вона.

Що стосується сирійського конфлікту, то російський президент зауважив, що його рішення може бути знайдено лише мирним шляхом і під егідою ООН. «Ми також обмінялися думками про стан справ у Сирії, висловилися за активізацію переговорного процесу в рамках астанинського і женевського форматів», – сказав він.

Також на зустрічі лідери двох країн обговорили ситуацію з геями в Чечні.

«Я поговорила про те, що була дуже негативна доповідь про те, що відбувається з гомосексуалістами в Чечні, і попросила президента, щоб він вплинув на забезпечення прав меншин», – сказала Ангела Меркель, додавши, що те ж саме стосується і організації «Свідки Єгови».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: