Путін вимагає, аби США скасували санкції та сплатили збитки

Путін вимагає, аби США скасували санкції та сплатили збитки

Путін пропонує США заплатити за збитки від санкцій

Президент Росії Володимир Путін запропонував США зняти антиросійські санкції і компенсувати заподіяний ними збиток

Відповідно до законопроекту, який вніс до Держдуми президент РФ Володимир Путін, Росія знову запустить дію угоди з США про утилізацію плутонію, якщо Вашингтон скасує «закон Магнітського», передають російські ЗМІ.

Також у проекті закону міститься пункт вимог про скасування антиросійських санкцій і компенсація за них.

«Дія угоди і протоколів до угоди може бути відновлена після усунення США причин, що призвели до корінної зміни обставин, що існували на день набрання чинності угоди і протоколів до угоди», — наголошується в тексті документа.

Крім того, відновлення угоди з утилізації плутонію передбачає «скорочення військової інфраструктури і чисельності контингенту військ США, розміщених на територіях країн — членів НАТО».

Як зазначено в пояснювальній записці, законопроект не суперечить положенням договору про Євразійський економічний союз від 29 травня 2014 року там іншим міжнародним угодам Російської Федерації, а його прийняття не потребуватиме додаткових витрат федерального бюджету.

Раніше Путін призупинив договір з США про утилізацію плутонію.

Угода зі США була підписана 29 серпня 2000 року. Вона передбачала шляхи утилізації надлишків збройового плутонію в Росії і США, зокрема, за допомогою виробництва з нього змішаного оксидного палива, використання в енергетичних ядерних реакторах, переведення в форми, непридатні для створення озброєнь, а також поховання.

Передбачалося, що кожна зі сторін приступить до ліквідації «розсекречених» запасів плутонію в обсязі 34 тонн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: