Путін заборонив росіянам обходити інтернет-блокування

Путін заборонив росіянам обходити інтернет-блокування
Майже всі положення закону набудуть чинності з 1 листопада 2017 року

Президент РФ підписав закон, що забороняє використовувати відповідні засоби

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що забороняє використовувати засоби для обходу інтернет-блокувань. 30 липня відповідний документ був опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

Після вступу у дію положень закону росіяни не зможуть обійти блокування сайтів з реєстру заборонених на території Росії шляхом використання VPN-мереж, анонімайзерів і проксі. Сервіси забороняти не планують, корпоративні VPN під закон не потрапляють.

Обмеження накладаються на «Яндекс», Google та інші пошукові системи, які за запитом Роскомнадзору зобов'яжуться прибирати посилання на заборонені ресурси. В іншому випадку їм загрожує штраф до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До того ж закон скасовує реєстр блогерів, який визнали неефективним.

За тим, як закон виконується, стежитимуть ФСБ і МВС РФ.

Нагадаємо, 21 липня Держдума РФ прийняла в третьому читанні поправки до закону «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації», що забороняють використання VPN-сервісів і анонімайзерів для обходу блокування. Згідно з документом, власники сервісів повинні будуть блокувати сайти з реєстру і співпрацювати з держорганами. У разі відмови їм загрожує блокування. Рада Федерації схвалила поправки 25 липня.

Майже всі положення закону набудуть чинності з 1 листопада 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: