Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики РФ: пропаганда посилиться

Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики РФ: пропаганда посилиться
Володимир Путін

Одним із напрямків вказано формування добросусідських відносин з сусідніми країнами і сприяння усуненню вогнищ напруженості

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про затвердження нової концепції зовнішньої політики Росії. Попередня версія концепції, прийнята в лютому 2013 року, визнана такою, що втратила силу.

Зовнішньополітична діяльність Росії, говориться в документі, «спрямована на забезпечення безпеки країни, її суверенітету і територіальної цілісності, зміцнення правової держави і демократичних інститутів; на створення сприятливих зовнішніх умов для стійкого зростання і підвищення конкурентоспроможності російської економіки, її технологічного оновлення, підвищення рівня і якості життя населення; на зміцнення позицій Росії як одного з впливових центрів сучасного світу».

Іншими напрямками зовнішньої політики в документі значаться «зміцнення позицій Росії в системі світогосподарських зв'язків, недопущення дискримінації російських товарів, послуг та інвестицій», а також проходження курсу на «зміцнення міжнародного миру, забезпечення загальної безпеки і стабільності», формування добросусідських відносин з сусідніми країнами і сприяння усуненню вогнищ напруженості.

Також в документі йдеться про необхідність розвитку багатосторонніх взаємовигідних відносин з іноземними державами і розширення такого співробітництва «на недискримінаційній основі», і про зміцнення позицій російських ЗМІ в глобальному інформаційному просторі і доведення російської точки зору «до широких кіл світової громадськості».

«Існуючі військово-політичні союзи не здатні забезпечити протидію всьому спектру сучасних викликів і загроз», йдеться в документі. Тому, зазначається в указі, «особливої актуальності» набуває дотримання рівної і неподільної безпеки стосовно до всіх регіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: