Путін збирається у Берлін на зустріч у «нормандському форматі» – ЗМІ

Путін збирається у Берлін на зустріч у «нормандському форматі» – ЗМІ
У Кремлі поки що офіційно не підтвердили інформацію щодо намірів Путіна відвідати у середу Берлін

Німецькі ЗМІ повідомляють про готовність Путіна до зустрічі у «нормандському форматі»

Президент РФ Володимир Путін їде на зустріч глав держав у «нормандському форматі» до Берліна 19 жовтня, про яку раніше домовилися лідери України, ФРН і Франції, передає Deutsche Welle.

«Путін їде на зустріч у «нормандському форматі» до Берліна 19 жовтня. Це його перший візит до Німеччини з моменту анексії Криму», – йдеться у повідомленні видання у Twitter.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у тристоронньому форматі за участю президента Франції Франсуа Олланда та канцлера ФРН Ангели Меркель, під час якої сторони домовилися провести зустріч глав держав у «нормандському форматі» 19 жовтня у Берліні для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських угод.

Також зазначається, що президент України «наголосив на важливості спільної позиції України та країн ЄС напередодні засідання Євроради, яке відбудеться 20-21 жовтня 2016 року у Брюсселі, де буде розглянуто стратегію відносин з Росією».

Як повідомлялося, 16 жовтня Порошенко поговорив з Меркель і Олландом про зусилля для виконання Росією безпекових умов «Мінська».

Раніше Путін виставив умови для зустрічі «нормандської четвірки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: