Путін збирається відновити військові бази на Кубі та у В'єтнамі

Путін збирається відновити військові бази на Кубі та у В'єтнамі
Путін хоче розмістити російські ракети на Кубі та у В'єтнамі

РФ наразі заявляє про можливість відновлення своєї військової присутності у В'єтнамі та на Кубі

У Росії планують відновлення військових баз у В'єтнамі та на Кубі.

Про це заявив заступник міністра оборони РФ Микола Панков, повідомляє Reuters.

«Росія розглядає план з відновлення своєї військової присутності у В'єтнамі та на Кубі», – пише видання.

За словами Панкова, міністерство оборони наразі переосмислює рішення про закриття цих баз.

Радянська військова база на Кубі – радіоелектронний центр в Лурдесі – була здана в експлуатацію в 1967 році. Вона була розташована в південному передмісті Гавани і служила головним спочатку радянським, а потім і російським центром радіоелектронної розвідки. У 2001 році президент Росії Володимир Путін оголосив про ліквідацію бази в Лурдесі, виведення бази було здійснено в серпні 2002 року.

Базу в місті Камрань В'єтнам передав СРСР у безоплатну оренду в 1979 році, в наступні роки на ній базувалася 17-та оперативна ескадра ВМФ. Про виведення військ з бази в Камрані Путін повідомив одночасно з рішенням про кубинську базу – у 2001 році.

Нагадаємо, що наприкінці 2014 року США і Куба поступово почали дипломатичне зближення. У липні 2015 року, після більш ніж півстолітньої перерви, відкрилися посольства США на Кубі і Куби – у США.

Нагадаємо, Сполучені Штати провели випробування з використанням двох модернізованих керованих атомних бомб B61-7 B61-11 і без боєзаряду.

Раніше повідомлялося, що Путін вирішив побудувати величезний бункер від ядерного удару. МНС Росії оголосила про намір побудувати підземні споруди під Москвою, щоб захистити 100% жителів столиці від ядерного удару.

Також наприкінці вересня шість країн закликали Генасамблею ООН заборонити ядерну зброю. Дипломатам інших країн запропоновано проект постанови щодо скликання наступного року на 20 робочих днів спеціальної конференції ООН.

Також відомо, що Пентагон удосконалить ядерний арсенал для стримування Росії. При цьому головне військове відомство США звинуватило Москву в «брязканні» ядерною зброєю.

При цьому КНДР обіцяє продовжувати розробку ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: