Путін зробив мільярдером ректора університету, який замість нього написав дисертацію - ЗМІ

Путін зробив мільярдером ректора університету, який замість нього написав дисертацію - ЗМІ
Володимир Путін

Ректор, який написав наукову роботу замість Путіна, став власником 19% акцій хімічного холдингу «Фосагро»

«Це може здивувати, але російський президент Володимир Путін розуміється не тільки в таких буденних речах, як тактика спецслужб, дипломатичний етикет або окупація прикордонних територій, але ще і в наукових питаннях: в 1997 році Санкт-Петербурзький Гірничий університет прийняв докторську дисертацію, під якою стояв підпис Путіна», - пише швейцарська газета Neue Zuercher Zeitung.

Темою роботи були природні ресурси і їх роль в стратегії економічного розвитку, уточнює видання.

Нині ректор Володимир Литвиненко, який очолює цей вуз з 1994 року, є мільярдером. За словами дочки Литвиненко, її батько сам написав дисертацію майбутнього президента на своїй дачі.

2342243_20170724112822Володимир Литвиненко

Литвиненко - найбільш високооплачуваний ректор університету в Росії, але «його багатство ґрунтується на досить незвичному для вузівських ректорів виді діяльності: він - власник 19% хімічного холдингу «Фосагро». Цей пакет акцій зараз коштує понад $1 млрд.

«Не зрозуміло, як Литвиненку вдалося отримати частку в компанії», - йдеться в статті. За найбільш імовірною версією, «на початку 2000-х він отримав вигоду від конфіскації майна колишнього співвласника «Фосагро» Михайла Ходорковського». Останній був політичним противником Путіна, і його компанія була знищена за сприяння Кремля, нагадує видання.

На відміну від нього, давні друзі Путіна і його лояльні соратники отримують фінансову вигоду. Зокрема, компанії, що належать соратникам Путіна Аркадію Ротенбергу і Геннадію Тимченку або зятю президента, наймолодшому російському мільярдеру Кирилу Шамалову, отримують величезні державні замовлення.

Як повідомлялось, у американських журналістів з'явилися сумніви щодо майстерності Путіна-дзюдоїста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: