Путін звинуватив США у війні між Україною і РФ

Путін звинуватив США у війні між Україною і РФ
Володимир Путін

Путін вважає, що США вбачають загрозу у зближенні України і Росії

Президент Росії Володимир Путін вважає, що філософія політики США полягає в тому, щоб не допустити зближення України з Росією, оскільки вбачають у цьому загрозу у вигляді зростання могутності РФ. Про це він заявив в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну в фільмі, показаному на телеканалі Showtime.

«Філософія міжнародної американської політики в цьому регіоні полягає в тому, щоб у жодному разі не допустити зближення України і Росії, тому що в цьому хтось вбачає якусь загрозу. Вважає хтось, що це джерело зростання могутності Росії, і потрібно будь-що перешкодити будь-якому зближенню Росії та України», - сказав Путін

Він зазначив, що і в США, і в європейських країнах є ті, хто діяв, виходячи з інших інтересів, ніж свобода вибору українських громадян, міркувань.

«Але мені здається, що виходячи саме з цих міркувань, а не з міркувань свободи вибору українського народу, діяли багато наших партнерів із США та Європи. Підтримка радикальних елементів в Україні, націоналістичних елементів, вона з точки зору такого підходу/, безпрограшна. Отже, в цьому сенсі ті, хто це зробив, досягли своєї мети, зробили це бездоганно. Вони - молодці», - сказав Путін.

«Але якщо подивитися на проблему ширше, не з точки зору миттєвої конфронтації і згуртовування навколо себе сателітів на основі якоїсь зовнішньої загрози, а якщо подивитися на розвиток світової спільноти, як я вже говорив, років на 25 вперед подивитися, як складається ситуація в світі, тоді треба було б поміняти філософію щодо міжнародних відносин», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: