Путінська нафтова компанія забезпечує паливом бойовиків на Донбасі, - розвідка

Путінська нафтова компанія забезпечує паливом бойовиків на Донбасі, - розвідка

Націоналізована Кремлем «Башнефть» забезпечує ресурсами проросійських бойовиків на сході України

Українська розвідка зафіксувала значне зростання обсягів поставок терористам на Донбас ресурсів Росії. Компанія «Башнефть» є основним постачальником пально-мастильних матеріалів окупантам.

Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Головним управлінням розвідки встановлено, що основним постачальником паливно-мастильних матеріалів на тимчасово окуповані території України виступає акціонерне товариство «Нафтова компанія «Башнефть», зареєстрована в Уфі», - сказав Скібіцький.

За його словами, в жовтні 2014 року «при безпосередній участі Путіна 71% акцій цієї компанії було відібрано у відомого російського бізнесмена Євтушенкова і передано на баланс Федерального агентства з управління державним майном».

«Враховуючи перенесення термінів приватизації компанії «Башнефть», її майже відкрите використання для постачання палива для ведення бойових дій на території України і відповідне подпадание під міжнародні санкції дозволить відомій російської компанії «Роснефть» отримати цей актив компанії «Башнефть» за зниженою ціною», - сказав Скібіцький.

Також, за його словами, розвідка зафіксувала значне зростання обсягів поставок терористам на Донбас ресурсів Росії.

«У зв'язку з активізацією штурмових дій на Донецькому і Маріупольському напрямках, а також високою інтенсивністю проведення батальйонних і бригадних тактичних навчань, зафіксовано значне зростання поставок ресурсів з Російської Федерації», - сказав Скібіцький.

Він додав, що за тиждень зафіксовані поставки терористам понад 1 тис. тонн боєприпасів, 660 тонн матеріально-технічних засобів, а також 2,5 тис. тонн пально-мастильних матеріалів. Крім того, Скібіцький зазначив, що у підрозділах 1-го і 2-го армійських корпусів збройних сил РФ поступово замінюють танки Т-64 на танки Т-72, які прибувають з території Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: