Рабінович: Ми продовжимо тиск на владу, щоб Гонтареву і Рожкову посадили за крах гривні

Рабінович: Ми продовжимо тиск на владу, щоб Гонтареву і Рожкову посадили за крах гривні
Вадим Рабінович

Рабінович заявив, що перший етап акцій під НБУ завершився успішно для протестувальників

Політична партія «За життя», ошукані вкладники та громадські активісти, які проводять безстрокову акцію протесту під Національним банком України, продовжать тиск на владу, щоб главу НБУ Валерію Гонтареву і її заступницю Катерину Рожкову притягнули до кримінальної відповідальності за обвал гривні. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.

«Ми вимагаємо кримінальної відповідальності керівництва НБУ, оскільки вважаємо Гонтареву і Рожкову відповідальними за крах національної валюти і за того фінансового спрута, який огорнув корупцією всю українську економіку. І тому ми продовжимо наші акції, продовжимо тиск на владу! Якщо кожного чиновника, який накрав, ми будемо відпускати відпочивати, то у нас країни скоро не стане», – констатував політик.

За словами Рабіновича, перший етап акцій під НБУ завершився успішно для протестувальників: Гонтарева піде у відставку, Рожкова не замінить її на посаді, а ошуканим вкладникам повернуть понад 3 млрд гривень. Тепер «За життя» буде домагатися, щоб Гонтарева і Рожкова відповіли за свої злочини і сіли в тюрму.

Він додав, що мітингувальникам вдалося домогтися виконання частини своїх вимог, не дивлячись на те, що один з українських телеканалів, пов'язаний з Опозиційним блоком, «поливав брудом» учасників акції під НБУ, тим самим захищаючи Гонтареву і Рожкову від «народного гніву».

«Скільки було розмов, скільки бруду на нас лили, говорили, що під НБУ «двісті бомжів», що вони «погано пахнуть», що все це нібито «в підтримку влади». Найбільше старався кричати і обливати нас один з телеканалів, пов'язаний з Опоблоком і з банком «Кліринговий дім», який відпрацьовував «тридцять срібняків» фінансових преференцій від Гонтаревої і Рожкової, захищаючи їх від справедливого народного гніву. Я вітаю тих вкладників, громадських діячів, активістів партії «За життя», які всі ці нападки стійко витримали, – і ми перемогли. Поки перемогли лише на першому етапі, але й це вже перемога», – підкреслив народний депутат.

На його думку, перша перемога учасників мітингу під Нацбанком говорить про те, що Україна більше не хоче жити «за домовленостями трьох-чотирьох злодіїв».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: