Рабінович: Наливайченко виявився українським «антиштірліцем»

Рабінович: Наливайченко виявився українським «антиштірліцем»
Вадим Рабінович

Рабінович вимагає розслідувати польоти Наливайченка до Росії

Народний депутат, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович вимагає створення спеціальної комісії Верховної Ради з розслідування польотів колишнього глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка для зустрічей з керівництвом Російської Федерації. Про це він заявив в програмі «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна».

«Я відповідаю за кожне слово, яке зараз скажу: не дивлячись на те, що недавно на допиті пан Наливайченко відкинув будь-які звинувачення в тому, що він літав «у ворожу країну», тим не менше 3 квітня 2015 року Валентин Наливайченко приїхав з трьома своїми помічниками в аеропорт «Жуляни», звідки відбув до Білгорода, де провів зустрічі з главою ФСБ Росії (Олександром Бортніковим. - Ред.) і з Сергієм Івановим (екс-керівник адміністрації президента Росії. - Ред.)», - констатував Рабінович.

Він підкреслив, що спеціально досліджував біографію Наливайченка, і тепер звертається до Верховної Ради України з вимогою створити слідчу комісію з розслідування діяльності колишнього голови СБУ.

«Я стверджую, що Наливайченко не один раз літав до Росії, що він там вів переговори, і це він приховав від усіх, включаючи СБУ і керівництво України. Я вимагаю створення спеціальної слідчої комісії Верховної Ради, вимагаю, щоб пан Наливайченко відповів на ряд питань цієї комісії. Нехай розповість, як навчався в академії КДБ імені Андропова, де вчилися лише ті, хто приймав присягу на вірність Росії, нехай розповість про чудесне зникнення і порятунок Януковича, нехай розповість про наказ кримській «Альфі» скласти зброю і не чинити опір в Криму, нехай розповість про таємні польоти під час війни в Росію і переговори з її керівництвом, - і тоді багато що нам всім стане зрозуміліше», - упевнений парламентарій.

Крім того, Рабінович акцентував увагу на тому, що, якщо слідча комісія не підтвердить його слова, він готовий нести будь-яку відповідальність за свої твердження.

«Якщо ця слідча комісія підтвердить мої словами, ми з вами побачимо страшну картину, яку не бачили ніколи. Може так статися, що і вся сучасна історія України опиниться під зовсім іншим поглядом. Якщо не підтвердить - я готовий нести відповідальність політичну, моральну, кримінальну та будь-яку іншу», - заявив Рабінович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: