Рабінович пояснив, чому депутати проголосували за медичну реформу Супрун

Рабінович пояснив, чому депутати проголосували за медичну реформу Супрун
Народний депутат Вадим Рабінович

Рабінович припустив, що ряд депутатів були змушені проголосувати за законопроект

Народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович розкритикував депутатів Верховної Ради, які проголосували в першому читанні один із законопроектів реформи в сфері охорони здоров'я.

«Всі, хто підняв руку за цей законопроект, прирекли малозабезпечені верстви населення України на загибель і вимирання. До нас в країну приїхали якісь божевільні, які пропонують жителям сіл шукати сімейного лікаря по «Гугл-мепам». А лікарям - лікувати пацієнтів за свій рахунок, а потім їздити кудись  і вибивати повернення грошей у МОЗ. Ми що, не в нашій країні живемо, не знаємо реально, як все віддають своїм і нічого - чужим? Ми що - збожеволіли? Таке може в Америці прижитися, але не у нас», - заявив Рабінович в ефірі телеканалу NewsOne.

Він припустив, що ряд депутатів були змушені проголосувати за законопроект. «Ці так звані реформи приймалися тими, хто продав свій голос - хто за 30 грошів, а хто - за те, щоб його не посадили», - сказав опозиційний політик.

Рабінович додав, що в зв'язку з цим зареєстрував власний законопроект: «Я подав законопроект і він зареєстрований у Раді: вимагаю, щоб протягом 10 років всі, хто проголосував за це злочинне безумство, лікувалися самі і лікували свої сім'ї, дітей не за кордоном, а виключно на території України. Це буде справедливо», - заявив парламентарій.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, яким по суті запроваджують платні медични послуги в державних медзакладах. Але ВР не змогла ухвалила за основу проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу, який має підтримати медичну реформу. 

Читайте матеріал «Главкома» Сльози і муки. Як народжується медична реформа.

Про те, що означає реформа для пересічного пацієнта, читайте в матеріалах «Главкома» «Куди бігти, якщо болить? Про 210 гривень, які «підуть за пацієнтом» та «Реформа, що збурила Україну. Районні лікарні закриватимуть руками місцевих громад».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: