Рабінович розповів, чому не голосуватиме за зняття недоторканності з Лозового

Рабінович розповів, чому не голосуватиме за зняття недоторканності з Лозового
Вадим Рабінович

Рабінович вважає, що зараз перед важливими голосуваннями за земельну і пенсійну реформу фракцію Радикальної партії ставлять в позу

Подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції Радикальної партії Андрія Лозового - частина великої політичної гри. Про це заявив в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Депутат підкреслив, що не буде за це голосувати.

«Я послідовно голосував за всіх корупціонерів, будь-яких, кого пропонувала Генеральна прокуратура, тому що я вважаю, що очищення влади сьогодні питання номер один. Я буду голосувати за тих хлопців, яких затримало НАБУ, буду голосувати за всіх, крім Лозового», - сказав парламентарій.

Рабінович пояснив своє рішення. «Я досить багато розумію в нашій політиці, і хочу вам сказати наступне: кілька днів тому зустрічалися президент і глава «Радикальної партії» Ляшко. Після цього на днях на голосуваннях щодо змін в системі судочинства, що я вважаю взагалі злочинної річчю - жодного голосу не дали «радикали». Зараз треба голосувати за пенсійну реформу і продаж землі. Бути гравцями в цій «піддавалочці», коли Генпрокуратура потребу голосування буде зносити, а ми будемо як «Попка-дурень» за них голосувати - в житті цього не буде», - підкреслив опозиційний депутат.

За словами Рабіновича, «ситуація з Лозовим відкрита для всіх». «Всі чудово знають і про зустріч Порошенка з Ляшком, і про 12 послідовних голосувань «радикалів» проти Порошенка. А не те, що сьогодні вони відкрито дійсно стали на бік критики влади, їх ставлять в стійло, а допомагати ставити в стійло я не просто не буду - я буду агітувати всіх інших ні в якому разі не голосувати за Лозового», - запевнив він.

При цьому Рабінович додав, що по інших політика як раніше готовий голосувати. «Я буду голосувати за Довгого, я буду голосувати за всіх, тому що кожен з них вже сказав: «Будь ласка, дайте нам можливість показати свою чесність». Показуйте. Але що стосується Лозового - це абсолютно інша ситуація. Це політичні ігри. Ви Лозового вже один раз давали, вже давали Мосійчука, потім відкликали, домовлялися. Ми не повинні бути учасниками цієї гри», - акцентував він.

Рабінович розповів своє бачення ситуації: «Якщо у вас були якісь претензії, які ви пред'явили, а потім відкликали і у вас щось сталося - добре, давайте проголосуємо за землю і за пенсійну реформу, а потім вносите Лозового. І будемо розмовляти. А не зараз, перед головними голосуваннями ставити в позу одну з головних фракцій, яка їх критикує», - резюмував він.

Нагадаємо, 21 червня Генеральна прокуратура України направила до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції Радикальної партії Андрія Лозового. Причиною названо ознаки ухилення від сплати податків у розмірі 1 млн 846 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: