Рабінович закликав зняти блокаду Донбасу в обмін на відновлення українського контролю над підприємствами

Рабінович закликав зняти блокаду Донбасу в обмін на відновлення українського контролю над підприємствами
Нардеп Вадим Рабінович

Нардеп заявив, що Україна повинна якомога швидше вжити заходів по відновленню миру на Донбасі, щоб не втратити його остаточно

Необхідно якомога швидше скасувати блокаду непідконтрольного Донбасу в обмін на повернення підприємств, які там знаходяться, під українську юрисдикцію. Про це в програмі «Сьогодні» на ТРК «Україна» заявив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович.

«Я буду ініціювати після канікул в парламенті наступний крок: скасування блокади з нашого боку в обмін на повернення підприємств під українську юрисдикцію. На мій погляд, це той крок, який може зупинити відторгнення Донбасу. У мене є підстави припускати, що на такий крок треба пробувати йти!»- заявив він.

Нардеп заявив, що Україна повинна якомога швидше вжити заходів по відновленню миру на Донбасі, щоб не втратити його остаточно.

«Помилково вважати, що представники якихось країн - Америки або Росії - вирішать наші питання. Мир на Донбасі буксує, це очевидно. Я  взагалі вважаю, що у нас буквально 2-3 місяці, щоб не втратити Донбас остаточно. Нам треба пропонувати якийсь крок, як-то діяти», - переконаний він.

Рабінович також розповів, що саме, на його думку, заважає швидкому відновленню миру на сході країни.

«У нас два внутрішніх фактора, які заважають пошукам миру. Перший - блокада, ми втратили 80 мільярдів і 2,5 % ВВП країни, це просто катастрофа. Другий сформулював в Росії «голос Суркова»: там зрозуміли, що пропозиція «Оппоблока» по «блакитним каскам» - це провал і зрив, все крапка! «Оппоблок» тепер як лижі влітку: ні Москві, ні Києву не потрібен, а нам що - кататися?»- заявив політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: