Рада безпеки ООН схвалила реформу миротворчих операцій

Рада безпеки ООН схвалила реформу миротворчих операцій

Засідання Радбезу ООН

Фото: REUTERS

Нині «блакитні шоломи» ООН перебувають переважно в Африці та країнах Близького Сходу

Рада Безпеки ООН схвалила реформу механізму миротворчих операцій, що проводяться міжнародною організацією.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відтак, вони повинні проходити «відповідальніше, прозоріше та ефективніше», - наголошується в резолюції, одностайно ухваленої членами Радбезу в середу, 20 вересня.

«Документ також передбачає більш активну участь Африканського Союзу в таких місіях - щоб досягти найвищої дієвості і результативності. Нині «блакитні шоломи» ООН перебувають переважно в Африці та країнах Близького Сходу», - йдеться у повідомленні.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка брала участь у засіданні Радбезу, для ефективного планування миротворчих місій слід «чітко уявляти, чого вони повинні досягти». У свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зажадав прийняття «африканських рішень для африканських проблем» і закликав активніше залучати Африканський Союз до миротворчих операцій ООН.

Бюджет миротворчих операцій ООН на 2017/2018 роки становить 6,8 млрд доларів. Резолюція, прийнята Радбезом, передбачає часткове фінансування операцій Африканського Союзу з внесків ООН.

Як відомо, 20 вересня Порошенко виступив на Генасамблеї ООН.

Президент заявив, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Також Порошенко звернувся до країн-членів ООН з ініціативою створити українську групу друзів Криму та визнати Голодомор геноцидом українського народу.

21 вересня відбудеться зустріч президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка. Під час зустрічі обговорюватимуться результати домовленостей попередньої зустрічі, а також плани взаємодії на майбутнє по цілому ряду напрямів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: