Рада ЄС дала «зелене світло» переговорам про безвіз для України

Рада ЄС дала «зелене світло» переговорам про безвіз для України
Безвіз для України

Набуття візової лібералізації для України має відбутися одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення безвізових режимів

Рада Євросоюзу ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європарламентом щодо завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян. Це питання підтримав у четвер комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС, повідомили «Укрінформу» у керівній інституції Євросоюзу.

«17 листопада Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС ухвалив рішення про переговорну позицію щодо візової лібералізації з Україною... Рада взяла до уваги думку, що набуття візової лібералізації для України має відбутися одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізових режимів для усіх третіх країн. – Ред.)», – заявили у керівній інституції Євросоюзу.

Водночас головною політичною умовою для завершення цього процесу має бути ухвалення насамперед нового, так званого запобіжного, механізму щодо призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Відтак на базі цього мандату головування Словаччини у раді ЄС розпочне переговори з Європарламентом про скасування візових вимог для українців.

«Надаючи сьогодні «зелене світло» переговорам, беручи до уваги, що усі вимоги виконано, Рада ЄС підтвердила свої зобов’язання щодо безвізових подорожей для громадян України», – наголосив постійний представник Словаччини при Раді ЄС.

Він також зазначив, що це буде позитивним сигналом перед проведенням саміту ЄС – Україна 24 листопада у Брюсселі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: