Рада ЄС звинуватила Москву у військових злочинах у Сирії

Рада ЄС звинуватила Москву у військових злочинах у Сирії
Сирійське місто Алеппо після бомбардування авіацією Асада і Путіна

Рада ЄС заявила, що дії сирійського уряду і його союзників, особливо Росії, в ході наступу на Алеппо можуть розцінюватися як військові злочини

ЄС засудив ескалацію насильства у сирійському Алеппо і заявив, що авіа удари сирійського уряду і його російських союзників по мирних жителях можуть становити військові злочини.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС у закордонних справах.

«З початку операції режиму та його союзників, в основному Росії, інтенсивність і масштаб бомбардувань східного Алеппо стали виразно неспівмірними, а навмисні бомбардування лікарень, медичного персоналу, шкіл і необхідної інфраструктури, а також використання бочкових і касетних бомб та хімічної зброї, що призвели до катастрофічної ескалації конфлікту, викликали подальше збільшення жертв серед цивільного населення, в тому числі – жінок і дітей, і можуть бути прирівняні до військових злочинів», — йдеться у документі.

У ЄС наголосили, що сирійський режим у першу чергу відповідає за захист цивільного населення і засудили його дії і дії його союзників за атаки на мирних жителів, об’єкти інфраструктури і гуманітарні організації.

«У цих важких обставинах ЄС закликає негайно припинити всі військові польоти над містом Алеппо, негайно припинити військові дії, надати безперешкодний доступ для гуманітарної допомоги», - йдеться у висновках Ради ЄС.

При цьому в документі не згадується про можливість запровадження санкцій проти Росії у зв’язку з її діями в Сирії. Натомість Рада ЄС заявила про можливість додаткових обмежувальних заходів проти сирійського режиму.

«У цьому контексті ЄС буде діяти оперативно, відповідно до встановлених процедур, з метою введення додаткових обмежувальних заходів проти Сирії, спрямованих проти сирійських фізичних і юридичних осіб, що підтримують режим», - йдеться у документі.

Як раніше  заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні, жодна з країн Євросоюзу не висувала пропозиції про введення санкцій проти РФ через підтримку сирійського режиму Башара Асада.

Нагадаємо, Росія та Сирія посилили бомбардування Алеппо. Внаслідок останніх авіанальотів загинуло понад 40 осіб.

Як повідомлялося, 11 жовтня у Сирії російські військові літаки відновили бомбардування контрольованої повстанцями частини Алеппо.

Як відомо,   США та Великобританія виступають за нові санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: