Рада Європи і Венеціанська комісія вітають зміни до Конституції щодо правосуддя

Рада Європи і Венеціанська комісія вітають зміни до Конституції щодо правосуддя

Керівники провідних європейських інституцій схвалюють зміни до Конституції України, як крок для реформування судової системи

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо та секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітали ухвалення Верховною Радою конституційних змін, необхідних для реформування судової системи України.

Про це йдеться у відповідних заявах очільників європейських інституцій.

«Я дуже радий, що Верховна Рада України переважною більшістю ухвалила цю найважливішу реформу. Всі ті, хто проголосував за реформу, показали свою готовність відповідально діяти в інтересах країни», - заявив президент Венеціанської комісії, коментуючи результати голосування в Раді.

Він висловив переконання в тому, що це рішення демонструє готовність і спроможність України проводити подальшу реалізацію реформ незважаючи на складну ситуацію в країні.

«Це великий крок вперед для України, який наближає її до ефективного впровадження європейських стандартів у сфері верховенства права. Не легко буде впровадити цю реформу, але перший крок вже зроблений», - додав Букіккіо.

Схвальну оцінку ухваленим зміна до Конституції України дав і генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

«Я вітаю сьогоднішнє ухвалення Верховною Радою змін до Конституції України щодо судової системи. Це є важливим кроком у правильному напрямку на шляху України до дотримання європейських стандартів. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну в захисті прав людини, дотримання законності та демократичного розвитку країни», – цитує секретаря Ради Європи прес-служба відомства.

Як повідомлялося, Верховна рада ухвалила новий закон про судоустрій і статус суддів. Держдеп США також привітав зміни до Конституції стосовно правосуддя в Україні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: