Рада може в один день розглянути подання на шістьох нардепів

Рада може в один день розглянути подання на шістьох нардепів

Якщо Верховна Рада підтримає пропозицію про розгляд всіх подань разом, то їх розглянуть у четвер, 13 липня

Верховній Раді пропонують розглянути всі подання про зняття недоторканності з шести народних депутатів у четвер, 13 липня. Про це під час погоджувальної ради у понеділок повідомив голова ВР Андрій Парубій.

Він зауважив, що йому надійшла пропозиція розглянути всі подання, які надійшли від Генеральної прокуратури, в один день. Спікер зауважив, що не всі подання ГПУ були розглянуты у комітетах, зокрема, подання про зняття недоторканності із народного депутата від Опоблоку Михайла Добкіна.

За словами Парубія, якщо Верховна Рада підтримає пропозицію про розгляд всіх подань разом, то їх розглянуть у четвер, 13 липня. «Якщо ні – ми завтра розпочнемо розгляд подань про зняття недоторканності», - зазначив Парубій.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи парламенту розгляне подання на Добкіна у середу, 12 липня.

Верховна Рада має визначитися щодо зняття недоторканності з шести нардепів: Євгена Дейдея («Народний фронт»), Олеся Довгого («Воля народу»), Андрія Лозового («Радикальна партія Олега Ляшка»), Максима Полякова («Народний фронт»), Борислава Розенблата (БПП) та Михайла Добкіна (Опозиційний блок). 

Національне антикорупційне бюро України закликає народних обранців «розірвати кругову поруку в парламенті» та підтримати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт депутатів, чию причетність до корупції встановили НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє повторно направити подання щодо позбавлення недоторканності щодо шести народних депутатів до регламентного комітету та парламенту, якщо Верховна Рада не ухвалить їх до літніх канікул.

Читайте також матеріал «Главкома» Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: