Рада може зобов’язати організаторів концертів радитися із СБУ

Рада може зобов’язати організаторів концертів радитися із СБУ
Законопроект зареєстрували шестеро народних депутатів

Пропонується, що при організації виступів російських виконавців в Україні організатор повинен за 30 днів надати в СБУ список таких виконавців

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає обов'язок організаторів концертів в Україні погоджувати з СБУ імена запрошених ними російських виконавців.

Законопроект №6682 про особливості організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора подали шість депутатів.

Згідно з текстом законопроекту, до обмежень для проведення гастролей пропонують додати пропаганду держави-агресора, сепаратизму, комуністичного і / або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і їх символіки.

«Не допускається проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагують державу-агресора і її органи влади, представників органів влади держави-агресора і їх дії, які створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують або визнають правомірною окупацію території України», - йдеться в пояснювальній записці до документу.

При цьому при організації виступів російських виконавців в Україні організатор повинен за 30 днів надати в СБУ список таких виконавців з тим, щоб спецслужба перевірила наявність серед них порушників українського законодавства. СБУ повинна буде підготувати відповідь на запит протягом 10 днів.

Тільки після отримання такої відповіді організатор може укласти договір з артистом.

За порушення цієї вимоги організатору загрожуватиме штраф у розмірі від 50 до 100 мінімальних зарплат. Згідно із законопроектом, порядок накладення штрафів визначить Мінкульт.

До слова, у неділю в Києві невідомі побили учасників тижня сексуальної освіти Sex Education Week.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: