Рада розглядає подання на Розенблата

Рада розглядає подання на Розенблата
Нардеп Борислав Розенблат

Розенблат є фігурантом «бурштинової справи»

Верховна Рада України розпочала розгляд подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата із фракції «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата.

Депутати заслухають подання від генерального прокурора Юрія Луценка, далі буде заслуховування пояснень самого депутата, запитання і відповіді народних депутатів.

Сьогодні Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Як повідомлялось, Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Сьогодні НАБУ закликало Верховну Раду підтримати подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт «героїв» «бурштинової справи» — народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Бюро нагадало, що детективи НАБУ у співпраці з Федеральним бюро розслідувань через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько 300 тис. дол. США. Ці кошти використано для лобіювання змін до законодавства, здійснення впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії у питаннях, пов'язаних із видобутком бурштину на території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: