Верховна Рада розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного пленарного тижня - спікер

Верховна Рада розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного пленарного тижня - спікер
Андрій Парубій

Парубій наголосив, що документ тільки обговорюється

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що парламент розгляне законопроект про реінтеграцію окупованих територій наступного пленарного тижня. Про це він сказав на прес-конференції.

За словами спікера, в даний час законопроекту як такого немає, готується його оформлення.

«Зараз, коли ми обговорюємо цей законопроект, який пропонується прийняти новий формат, який би давав можливість проведення військових дій, військових операцій, і який би не зупиняв демократичні процедури, а також створення більш ефективного управління підрозділів сил безпеки та управління місцевими військовими операціями, оперативний штаб, який би був єдиним центром управління з питань безпеки на окупованих і прифронтових територіях», - сказав він.

Парубій наголосив, що документ поки тільки обговорюється.

«Я пам'ятаю період, коли був членом РНБО і коли перед нами стояла величезна проблема, - з одного боку для задіяння ЗСУ був необхідний будь-який правовий статус. Найбільш логічним виглядало введення військового положення. Але разом з тим ми розуміли, що з введенням військового стану ми не зможемо проводити будь-яких демократичних процедур, зокрема виборів. І тоді ми вийшли на формат АТО», - нагадав глава парламенту.

«Зараз, коли ми обговорюємо цей законопроект, який пропонується прийняти новий формат, який би дав можливість проведення військових дій, військових операцій та який би не зупиняв демократичні процедури, а також створення більш ефективного управління всіма нашими підрозділами і ВЦА,- додав він.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко повідомив про розробку за його дорученням законопроекту про реінтеграцію окупованого Донбасу. За його словами, даний документ базується на мінських угодах.

Подробиці плану реінтеграції Донбасу з посиланням на власні джерела у ВР повідомили російські ЗМІ. За даними ЗМІ, план реінтеграції Донбасу, який розробляють в Адміністрації президента України Петра Порошенка, передбачає припинення антитерористичної операції в регіоні і введення замість неї військового положення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: