Рада звільнила пенсії від оподаткування

Рада звільнила пенсії від оподаткування

Повністю звільняються від оподаткування пенсії працюючих і непрацюючих пенсіонерів

Верховна Рада ухвалили закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій». Законопроект підтримали 274 народних депутатів.
«Після доопрацювання текст законопроекту став наступним: звільняємо від оподаткування пенсії працюючих і непрацюючих пенсіонерів повністю. Але вносимо нібито таку соціальну справедливість: пенсії, які становлять більше 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, а це 10 тисяч 740 гривень, будуть оподатковуватися за ставкою 18 відсотків», - сказала голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, презентуючи законопроект.
Проте правку, яку озвучила Южаніна щодо оподаткування пенсій вищих за 10 прожиткових мінімумів Верховна Рада не підтримала. Відповідно цю норму буде вилучено із закону.
Окремо нардеп наголосила, що наразі до 31 грудня 2016 року буде діяти понижуючий коефіцієнт 085, який застосовується при виплаті пенсій.
«Ми дійшли до висновку, що зараз це обмеження ми знімати не можемо. Воно діє до кінця 2016 року. Для бюджету Пенсійного фонду воно вартує 2,4 мільярда гривень. При прийнятті бюджету на наступний рік ми можемо врегулювати питання щодо застосування понижуючого коефіцієнту до пенсій, які вже будуть виплачуватися з наступного року», - уточнила Южаніна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: