Рада сьогодні розгляне медреформу та депутатську недоторканність

Рада сьогодні розгляне медреформу та депутатську недоторканність

Верховна Рада не планує у четвер розглядати проект державного бюджету на 2018 рік

Верховна Рада у четвер планує продовжити розгляд медичної реформи та спрямувати до Конституційного суду законопроекти стосовно скасування депутатської недоторканості.

Отже, парламент продовжить розгляд у другому читанні законопроекту № 6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», направлення на оцінку до Конституційного Суду законопроектів щодо скасування депутатської недоторканності, а також законопроекти про зміну виборчої системи, йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту.

У першому блоці питань порядку денного заплановане продовження розгляду проекту медичної реформи, а також пов’язаних із ним законопроектів № 6604 та 6604-1 щодо внесення змін до Бюджетного Кодексу, якими пропонується розмежувати видатки на охорону здоров’я між державним і місцевими бюджетами та змінити порядок фінансового забезпечення медичних закладів в рамках здійснення реформи у сфері охорони здоров’я. Окрім того у цьому блоці також планується розглянути законопроект №7117 щодо медицини в сільській місцевості.

Після цього депутати розглянуть питання включення до порядку денного сесії і направлення на оцінку до Конституційного Суду законопроектів, якими пропонується скасувати депутатські недоторканість: президентського №7203, групи депутатів №6773 та законопроекту Президента від 2015 року №1776. Далі порядком денного планується розглянути у першому читанні законопроекти про зміну виборчого законодавства. Так, серед цих питань заплановано розгляд 3 альтернативних законопроектів №1068, №1068-1, №1068-2 щодо введення пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками. Крім того порядком передбачено розгляд 2 проектів Виборчого кодексу №3112, №3112-1.

Порядком передбачається також розгляд ряду законопроектів у другому читанні.

Разом із тим слід зазначити, що порядком дня на четвер не планується розгляд проекту державного бюджету на 2018 рік.

Раніше розгляд відповідного законопроекту №7000 передбачався розкладом засідань на 17-20 жовтня. Як повідомлялось, із 17 жовтня під стінами Верховної Ради проходить акція, організована кількома політичними силами і громадськими організаціями. Активісти вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити Антикорупційний суд.

На вимогу мітингувальників керівники фракцій на погоджувальній раді 17 жовтня вирішили розглянути в четвер законопроекти щодо скасування депутатської недоторканості і законопроекти щодо зміни виборчої системи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: