Рада закликала Нідерланди не ставити під сумнів надійність ЄС

Рада закликала Нідерланди не ставити під сумнів надійність ЄС

Рада закликала палату представників і сенат Нідерландів підтвердити своє рішення щодо ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Верховна Рада України звернулася до уряду та парламенту Нідерландів щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За відповідну постанову проголосувало 235 народних депутатів.

В ухваленому документі Верховна Рада закликає уряд Нідерландів спільно з інституціями ЄС розробити виважене рішення, в якому буде враховано інтереси нідерландського населення, України та Євросоюзу.

ВР також звертається до парламенту Нідерландів із закликом уникнути ухвалення рішення, яке матиме дискримінаційний характер стосовно України й поставить під загрозу імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Український парламент закликає палату представників і сенат Нідерландів підтвердити своє рішення щодо ратифікації угоди про асоціацію, ухвалене в 2015 році.

ВР також наголошує, що відмова Нідерландів від ратифікації Угоди про асоціацію поставить під сумнів надійність і авторитетність усього Євросоюзу як партнера.

«Можливим виходом із ситуації могла б бути інтерпретуюча заява з боку палати представників і сенату Нідерландів», – йдеться у зверненні Верховної Ради.

Крім того, український парламент закликає Європарламент, уряди держав – членів ЄС і національні парламенти активно долучитися до пошуку взаємоприйнятного рішення, яке дасть змогу завершити процес ратифікації.

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Співрозмовники скоординували позиції щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті референдуму у Нідерландах.

22 вересня Рютте заявив, що Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію Україна – ЄС, оскільки проти такого рішення виступили жителі країни на референдумі в квітні цього року. Проте він відзначив важливість якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: