Рада закликала світову спільноту засудити заборону Меджлісу Росією

Рада закликала світову спільноту засудити заборону Меджлісу Росією
Рада заявляє, що Меджліс народу і законно визнається повноважним представником кримськотатарського народу

Заборона може породити репресії і переслідування членів Меджлісу і тисяч кримських татар, наголошують нардепи

Парламент підтримав проект постанови про звернення Верховної Ради до міжнародних організацій та парламентів іноземних держав про засудження та невизнання заборони Росією Меджлісу.

За прийняття документа «Про звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій та парламентів іноземних держав про засудження та невизнання заборони Російською Федерацією Меджлісу кримськотатарського народу і захисту корінного народу Криму міжнародним співтовариством» проголосували 248 нардепів.

Зокрема, Рада заявляє, що Меджліс народу законно визнається повноважним представником кримськотатарського народу і діє на основі норм міжнародного права і законодавства України, а в його діяльності немає жодних ознак злочинів. Українські парламентарії зазначають, що заборона діяльності Меджлісу в окупованому Криму є продовженням радянських репресій проти кримськотатарського народу.

«Ця заборона може породити репресії і переслідування членів Меджлісу і тисяч кримських татар, які з ним співпрацюють. Такі дії можуть стати наступним етапом у продовженні переслідування кримськотатарського народу і скоєння проти нього найбільш тяжких злочинів, таких як геноцид 1944 року», – йдеться у зверненні.

Крім того, нардепи закликають міжнародні організації та парламенти іноземних держав вживати заходів, які свідчитимуть про невизнання та засудження такої заборони, а також будуть спрямовані на недопущення реалізації.

Нагадаємо, 26 квітня незаконний Верховний суд Криму прийняв рішення щодо визнання діяльності Меджлісу екстремістською та його заборони. 29 вересня Апеляційний суд відхилив оскарження цього рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: