Радикали напали на учасника Маршу рівності у Києві

Радикали напали на учасника Маршу рівності у Києві
Постраждалий
Фото: Kateryna Lisunova / Facebook

Свідками нападу стали журналісти

Радикали напали на громадянина Ізраїлю, який брав сьогодні участь у Марші рівності. Про це повідомила журналістка Катерина Лісунова у мережі Facebook.

«Просто зараз, радикали напали на громадянина Ізраїлю, учасника параду! В McDonalds - на метро Льва Толстого. З рукоприкладством та агресивними вигуками! Ситуація дійсно небезпечна - мені, та колезі з Associated Press за зйомку відверто погрожували - довилось швидко тікати, щоб зберегти апаратуру. Фактично, щоб злити матеріал, нам довелось заховатись на іншій локації», - написала вона.

За її словами, постраждалий написав на місці заяву на нападника.

«Правоохоронці спрацювали дуже добре - вивели всіх хуліганів та взагалі відвідувачів McDonalds, щоб не було провокацій. Залишили тільки фігурантів події та кількох свідків. Потім, учасника параду вивели через окремий вихід, а хулігана відпустили центральним входом, так щоб конфлікт було вичерпано», – додала вона.

Зазначимо, театральний режисер Катерина Чепура повідомила про другий випадок нападу, пов’язаний з ЛГБТ-спільнотою.

«На Поштовій четверо молодиків напали і побили ногами одного хлопця, коли якийсь перехожий підбіг на допомогу, то швидко втекли. І от думається мені, якщо ти такий крутий мужик, на відміну від геїв, то чого ж ти нападаєш вчотирьох на одного? Тільки ганчірки можуть так робити», - написала вона.

Нагадаємо, у Києві пройшов Марш рівності. Хода тривала близько 30 хвилин. Учасники зібрались біля Будинку вчителя і почали ходу близько 10:15. Вона завершилась на площі Льва Толстого близько 10:45.

Порядок під час ходи забезпечували близько 5 тисяч правоохоронців.

Поліція затримала декількох осіб, які порушували громадський порядок у центрі Києва. У сутичках з противниками Маршу рівності постраждали двоє поліцейських.

Про те, як відбувалася хода, можна почитати у нашій онлайн-трансляції.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: