«Радіо Свобода»: Проектувати київське метро буде компанія, контрольована російською владою

«Радіо Свобода»: Проектувати київське метро буде компанія, контрольована російською владою

У Київському метрополітені кажуть, що не зобов'язані перевіряти, ким є власники компаній, що беруть участь в тендері

Переможець тендеру на проектування нових станцій Київського метрополітену - компанія «Київметропроект» - ще три місяці тому перебувала у власності російського Інституту «Мосметропроект», заснованого міністерством майнових відносин Росії. Про це повідомляється в розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «UA: Перший».

Як встановили журналісти програми «Схеми», напередодні тендеру на проектування нової лінії на Виноградар, проведеного КП «Київський метрополітен» в кінці вересня, московський інститут нібито продав «Київметропроект» американській компанії Valart Engineering. Кінцевий власник американської фірми - російський бізнесмен Валерій Абрамсон, який входить до експертної ради при комітеті Держдуми з питань будівництва, очолює комітет підприємництва в сфері архітектури московської торгово-промислової палати, а також раду директорів фірми «Метрогіпротранс» - розробника проектів всіх нинішніх працюючих ліній Московського метрополітену.

У КП «Київський метрополітен», заявили, що вибрали компанію, власники якої близькі до російських урядових кіл, так як вона запропонувала найнижчу ціну. Крім цього, в КП «Київський метрополітен» повідомили, що не зобов'язані перевіряти, ким є власники компаній, що беруть участь в тендері. «Законодавство України не вимагає від «Київського метрополітену» перевіряти такі дані. Є у нас спеціальні органи - СБУ, яка перевіряє всю інформацію, що викликає якісь підозри», - зазначила радник начальника КП «Київський метрополітен» Наталя Макогон.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: