Радники Трампа в США лобіювали інтереси Партії регіонів - Associated Press

Радники Трампа в США лобіювали інтереси Партії регіонів - Associated Press
Пол Манафорт

Лобіювання включало спроби організувати позитивне висвітлення діяльності Партії регіоніва у виданнях The New York Times, The Wall Street Journal і The Associated Press

Голова передвиборної кампанії республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

Про це повідомляє агентство АР з посиланням на електронні листи.

Лобіювання включало спроби організувати позитивне висвітлення ПР в пресі, наприклад у The New York Times, The Wall Street Journal і The Associated Press.

Іншою метою був підрив думки американців про Юлію Тимошенко, що знаходилася ся в той час в ув'язненні, тоді як європейські і американські лідери тиснули на Україну, щоб звільнити її.

Заступник Манафорта в штабі Трампа Рік Гейтс особисто керував роботою двох відомих вашингтонських лобістських фірм Mercury LLC і Podesta Group Inc.

Відзначається, що після того, як на цьому тижні Трамп зробив перестановки в своєму передвиборному штабі, Манафорт і Гейтс зберегли свої пости і більшу частину впливу.

Як раніше повідомляло АР, в 2012 році Манафорт допоміг Партії регіонів перевести американських лобістів як мінімум $ 2,2 мільйона.

Як відомо, НАБУ підтверджує перебування імені Манафорта серед списків «чорної бухгалтерії» ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.

Сам Манафорт заперечує отримання цих виплат.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: