Ракетні стрільби: Міноборони не фіксує провокацій з боку РФ

Ракетні стрільби: Міноборони не фіксує провокацій з боку РФ
Вступили в активну фазу контрольні льотні випробування-вчення

За словами спікера міністерства, ЗСУ готувалися до цих навчань майже рік

Міноборони поки не фіксувало провокацій з боку РФ в ході проведення ракетних стрільб. Про це заявив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Зараз вступили в активну фазу контрольні льотні випробування-вчення. Станом на цю хвилину вже йдуть пуски ракет на певних територіях. Станом на цю хвилину збоїв у проведенні цих навчань поки ніяких не зафіксовано... Поки у нас не зафіксовано жодних провокацій з боку РФ», - відзвітував Мотузяник.

За словами спікера МОУ, ВСУ готувалися до цих навчань майже рік, зараз вони вступили в активну фазу. 

«З метою забезпечення безпеки повітряного руху та простих людей, ВСУ виконали всі необхідні міжнародні умови, вчасно поінформували міжнародні інстанції та організації, що займаються безпекою польотів. Активна фаза навчань триває... Зараз у нас не зафіксовано прольотів (цивільних) літаків в цьому межі, було повідомлено українському Аэроруху і організаціям, які цим займаються і авіаційним компаніям. Активна фаза запланована сьогодні і завтра. Далі в залежності від виконання програми навчань будемо дивитися», - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, 1 грудня біля окупованого Криму стартували українські навчання з ракетними стрільбами.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Також опубліковано лист із погрозами Росії через українські навчання біля Криму.

Як заявив начальник прес-центру повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський, в Україні стартували військові навчання. Ракетними стрільбами в рамках військових навчань Україна нічого не порушує і не загрожує окупованому півострову Крим.

Читайте статтю: «Чи буде війна? Екс-міністри оборони і військовий експерт про ракетні випробування над Чорним морем»

Читайте також матеріал «Главкома»: «Дмитро Тимчук: Якщо Росія збиватиме наші ракети, за всіма канонами необхідно вводити воєнний стан»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: