Ракетні стрільби відбуваються за планом, виконано близько половини завдань – Міноборони

Ракетні стрільби відбуваються за планом, виконано близько половини завдань – Міноборони
Все відбувається за планом, навчання тривають

Жодних змін у план проведення навчань внесено не було, заявили у Повітряному командуванні «Південь»

Навчальні ракетні стрільби поблизу окупованого Криму тривають, виконано близько 50% поставлених завдань. Про це заявив начальник прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський, повідомляє  «112 Україна».

«План, який було попередньо складено, який нібито включав частину повітряного простору над Кримом, це не зовсім так, бо найближча точка, де могла пройти українська ракета, була не менш ніж за 100–130 км від повітряного простору Криму. Наскільки я знаю, жодних змін у план проведення цих навчань не було внесено. Все відбувається за планом, навчання йдуть повним ходом, виконано близько 50% поставлених завдань. Жодних проблем немає, і немає підстав висувати претензії Україні», – розповів Крижанівський.

Нагадаємо, 1 грудня біля окупованого Криму стартували українські навчання з ракетними стрільбами.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Також опубліковано лист із погрозами Росії через українські навчання біля Криму.

Як заявив начальник прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський, в Україні стартували військові навчання. Ракетними стрільбами в рамках військових навчань Україна нічого не порушує і не загрожує окупованому півострову Крим.

Читайте статтю: «Чи буде війна? Екс-міністри оборони і військовий експерт про ракетні випробування над Чорним морем»

Читайте також матеріал «Главкома»: «Дмитро Тимчук: Якщо Росія збиватиме наші ракети, за всіма канонами необхідно вводити воєнний стан»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: