«Реабілітаційні центри» у Сумах викрили в катуванні нарко- та алкозалежних

«Реабілітаційні центри» у Сумах викрили в катуванні нарко- та алкозалежних

У так званих центрах виявлено заборонені препарати

Вирішується питання про затримання куратора і трьох співробітників «реабілітаційного центру»

Прокуратура міста Суми виявила два «реабілітаційні центри», в яких до нарко- та алкозалежних застосовували тортури.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Встановлено, що групою осіб створено так звані реабілітаційні центри для лікування та реабілітації відповідної категорії громадян, у яких окремі особи утримувалися проти власної волі. За перебування в такому закладі організатори отримували від «пацієнтів» або їхніх родичів від 5 до 10 тис. грн щомісяця», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 8 вересня в рамках кримінального провадження прокуратурою спільно з поліцією було проведено 13 санкціонованих обшуків за місцем проживання кураторів і персоналу у двох «реабілітаційних центрах», які розміщені в приватних будинках на околиці м. Суми.

В одному «центрі» проходили нібито курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності 17 людей, в іншому – 14. Під час обшуків виявлено та вилучено грошові кошти, документи, препарати, заборонені у вільному обігу, та інше.

«У даний час з'ясовуються всі обставини, за яких потерпілі потрапили у «центри», умови їх нібито реабілітації, а також застосування до них фізичного або психологічного насильства. Вирішується питання про затримання куратора і трьох співробітників «реабілітаційного центру» в порядку ст. 208 КПК України», - додають в прокуратурі.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 127 (катування) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.

Санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Раніше «Главком» повідомляв, що київські лікарі тримали пацієнтів реабілітаційного центру в кайданах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: