Реальна лінія розмежування не співпадає з виписаною в Мінську - Безсмертний

Реальна лінія розмежування не співпадає з виписаною в Мінську - Безсмертний

При цьому Дебальцеве – це лише один із фрагментів неспівпадіння, зазначив політик

Реальна лінія розмежування на Донбасі і та, що виписана мінськими документами, мають багато точок неспівпадіння. Про це заявив екс-представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

«Якщо подивитися на Мінськ-1 і Мінськ-2, і на лінію розмежування, то вона не співпадає, реальна лінія і та, що виписана документами. При цьому Дебальцеве – це лише один із фрагментів неспівпадіння. І чому зараз підняли це питання? Тому що Україна в Мінську підняла це питання і наполягала на тому, що кордон має повернутися до того, який зазначено в мінських документах. Україна точно так може поставити і буде ставити питання по інших точках, як і Росія, тому що на лінії розмежування є і інші точки, де є неспівпадіння. Тому ця дискусія ще попереду», - зазначив він в ефірі телеканалу «112 Україна».

При цьому Безсмертний пояснив, чому наразі було порушене питання щодо Дебальцевого. «Очевидно, що для окупованої зони - це точка номер один комунікації з залізницею. І невипадково ми бачимо постійне постачання озброєнь, боєприпасів, техніки, яке йде через залізничний вузол в Дебальцеве. Яке, до речі, росіяни за власні кошти і відновлювали після боїв. Тому Дебальцеве для Росії важлива точка в комунікації з окупованою зоною», - сказав він.

Нагадаємо, на зустрічі «Нормандської четвірки» у середу, 19 жовтня, в Берліні президент України Петро Порошенко наполягав, щоб Дебальцеве увійшло до чотирьох майбутніх зон розведення сил на Донбасі.

Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання приналежності Дебальцевого Київ і Донбас трактують по-різному, РФ не згодна з позицією української сторони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: