Референдум у Каталонії: поліція застосувала гумові кулі

Референдум у Каталонії: поліція застосувала гумові кулі

Очевидці розповіли, що бачили людей в крові

Іспанська поліція застосувала гумові кулі для розгону людей, що зібралися в Барселоні біля дільниць для голосування на референдумі про незалежність Каталонії. Очевидці розповіли, що бачили людей в крові.

На відео також видно, що поліція відкидає людей від входу до приміщення, де розташовані дільниці.

Раніше сьогодні на деяких виборчих дільницях, які все ж відкрилися вранці в неділю попри блокування інших поліцією, почалися сутички між поліцією і громадянами, які хочуть взяти участь у голосуванні.

Напередодні, 30 вересня, іспанська поліція заблокувала доступ до більшості приміщень, які каталонська влада мала намір використати для облаштування дільниць на референдумі. Поліція отримала наказ звільнити до шостої години ранку усі приміщення для голосування, переважно школи, які зайняли прихильники незалежності регіону, проте правоохоронцям при цьому наказали утриматися від застосування сили.

Центральна влада Іспанії у суботу також заблокувала електронну систему підрахунку голосів виборців у Каталонії, щоб завадити проведенню референдуму.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз підтримує позицію Конституційного суду Іспанії і також не визнає референдум про незалежність Каталонії, який має відбутись 1 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: