Реформи в Україні затримуються з політичних міркувань – екс-посол США

Реформи в Україні затримуються з політичних міркувань – екс-посол США
Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер

Економісти сумніваються, що МВФ сподобаються плани України

Українська влада відкладає необхідні реформи з політичних міркувань. Про це заявив колишній посол США в Україні, а нині експерт впливового аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер.

Таку реакцію Пайфера викликала стаття британського економіста Тімоті Еша в англомовному виданні Kyiv Post, у якій економіст відзначає: наміри уряду України відмовитись від підвищення ціни на газ навряд чи сподобаються Міжнародному валютному фонду.

«МВФ напевне захоче знати, що відбуватиметься з програмою допомоги Україні (яка передбачала конкретні умови, які має виконати держава. – Ред.) - чи уряд поводиться серйозно та продовжує реформи, чи просто має МВФ та ринки за дурнів? Якщо ціни на газ не підвищуються, то як бути із пенсійною реформою, планами щодо боротьби із корупцією та земельною реформою? До того ж досі не затверджено нового голову Нацбанку...», - твітує Еш.

Пізніше, після інформації про ухвалення Радою пенсійної реформи, економіст зауважив: «Невідомо, чи даний закон відповідає вимогам МВФ, після кількох тисяч правок внесених між голосуваннями».

Як повідомлялося, у вівторок, 3 жовтня, Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614). 

Відомо, що працюючі пенсіонери отримуватимуть 100% пенсії.

Президент Петро Порошенко привітав українців із затвердженням пенсійної реформи. За його словами, прийняття пенсійної реформи в Україні дозволить підвищити розмір пенсії для 9 млн пенсіонерів.

Також Рада внесла до Бюджетного кодексу зміни, пов'язані з ухваленням закону щодо пенсійної реформи.

Також у вівторок парламент ухвалив закон про судову реформу.

Нардеп Сергій Лещенко стверджує, що фракції БПП та Опозиційного блоку «провели катастрофічні поправки в кодекси».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: