Регламентний комітет розгляне «справу Новинського», коли ГПУ виправить подання – Пинзеник

Регламентний комітет розгляне «справу Новинського», коли ГПУ виправить подання – Пинзеник
Вадим Новинський

У парламентському комітеті вважають, що у Луценка не дуже добре підготували подання на зняття недоторканності з нардепа Новинського

Регламентний комітет розгляне і дасть свій висновок щодо притягнення до відповідальності народного депутата фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського одразу після того, як Генеральна прокуратура усуне всі ризики в своєму поданні, щоб не дати можливості оскаржити це рішення в суді.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник у коментарях журналістам.

«Наразі Генеральна прокуратура не дуже добре підготувала подання. Я не знаю, як вони потім виглядатимуть у суді, підозрюю, що не дуже гарно», - сказав він.

Павло Пинзеник зазначив, що на основі стенограми учорашнього засідання Комітет сформулює свої зауваження до ГПУ, аби зняти всі недоліки до наступного розгляду питання зняття недоторканості з Новинського.

Парламентар також підкреслив, що завдання регламентного комітету полягає у підготовці процедури притягнення до відповідальності народного депутата Опоблоку відповідно до вимог закону.

«Ми діємо в рамках своєї компетенції», - наголосив Пинзеник.

«Я пропоную депутатам, які критикують, ввійти до Регламентного комітету. Черги до нашого комітету я не бачу, ні одного представника «Самопомочі» нема, працювати ніхто не хоче. На засідання комітету бажання у депутатів приходити нема, ніхто не бажає задавати питання, зате всі вважають за необхідне коментувати роботу Регламентного комітету», - резюмував народний депутат.

Нагадаємо, раніше  Луценко розкритикував рішення комітету Ради відкласти справу недоторканності Новинського.

Як відомо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, потім пообіцяв повернутись у вівторок, 8 листопада, і повернувся.

Сьогодні відбулося засідання Регламентного комітету Ради щодо позбавлення Новинського недоторканності. Комітет продовжить розгляд «справи Новинського» на наступному засіданні.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: