Регламентний комітет «забракував» подання Луценка на Довгого

Регламентний комітет «забракував» подання Луценка на Довгого
Олесь Довгий

Довгий на засіданні попросив комітет зняти з нього недоторканність і заявив, що має намір довести в судовому порядку свою невинуватість

Комітет Верховної Ради з питань регламенту вирішив направити голові парламенту подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення народного депутата Олеся Довгого до кримінальної відповідальності та зняття з нього депутатської недоторканості, проте визнав документ необгрунтованим.

Відповідне рішення було проголосоване одностайно на сьогоднішньому засіданні комітету.

«Комітет вважає, що подання щодо Олеся Довгого...містить істотні недоліки в частині обгрунтування зловживання Олесем Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради, а також в частині зловживання владними повноваженнями в інтересах третіх осіб. Також комітет приймає рішення направити голові Верховної Ради зазначений висновок, подання та пояснення народного депутата Довгого Олеся Станіславовича», - оголосив резолюцію засідання в.о. голови регламентного комітету Павло Пинзеник.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко припускає, що провадження стосовно Олеся Довгого можуть перекваліфікувати на іншу статтю Кримінального кодексу, оскільки за теперішньою термін давності спливає за три місяці.

Втім, Довгий сьогодні попросив регламентний комітет зняти з нього недоторканність.

Також Довгий стверджує, що буде захищатися в суді.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Олесь Довгий, будучи секретарем Київської міської ради, «продавлював» питання виділення земель кооперативам на заказнику «Жуків острів». За його словами, слідство було розпочато в минулому році.

Нагадаємо, 21 червня Луценко скерував до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Олеся Довгого. Справа стосується виділення земельних ділянок у столиці в 2007-2009 роках. Тоді Довгий був секретарем Київської міської ради.

У серпні 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення щодо скорочення площі заказника «Жуків острів», який існував ще з 1999 року, з 1630 га до 196 га. У результаті цього землю, що втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: