РФ не пускає українського консула до затриманих прикордонників

РФ не пускає українського консула до затриманих прикордонників
Перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк

Українська сторона звернулася по допомогу до ОБСЄ та уповноваженого з прав людини

До двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів.

Про це заявив перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк.

Поговорити із затриманими намагається український консул у Росії, але йому відмовляють з поясненням, що іще не встановили їхні особи. Українська сторона вже звернулася по допомогу до ОБСЄ та уповноваженого з прав людини.

«Консул намагався потрапити на зустріч. Але поки що через незрозумілі обставини російська сторона відмовила у зустрічі консула із нашими прикордонниками. Сподіваюся, що сьогодні-завтра все-таки ця зустріч відбудеться і тоді ситуація буде більш зрозумілою», - зазначив Серватюк.

Як відомо, російська сторона поінформувала, що затримала двох українців, які заявили, що є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, і попросила надати відповідні документи, які підтвердили б цих осіб.

4 жовтня перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що найближчим часом планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, «в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування з'ясовано причину їх затримання».

Прокуратурою Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочато кримінальне провадження. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: