РФ не розірве дипломатичні відносини з Україною, - Лавров

РФ не розірве дипломатичні відносини з Україною, - Лавров

Лавров заявив, що у Москви є «незаперечні докази» підготовки українською стороною диверсій в окупованому Криму і Росія готова їх показати західним партнерам

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що РФ не зацікавлена в розриві дипломатичних відносин з Україною.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками переговорів з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляють «РИА Новости».

«Я не думаю, що ми зараз знаходимося в ситуації, коли хтось зацікавлений у розриві дипломатичних відносин. Це крайні заходи», – заявив Лавров.

«Мені здається, зараз головне – не піддаватися емоціям, не впадати в якісь екстремальні варіанти дій, а стримано і сконцентровано забезпечити стабілізацію обстановки», — додав він.

При цьому Лавров заявив, що у Москви є «незаперечні докази» підготовки українською стороною диверсій в окупованому Криму і Росія готова їх показати західним партнерам.

«Ми не приховуємо того, що відомо, ми показуємо і людей, яких затримали, і їхні свідчення, склади з озброєнням та боєприпасами, які були виявлені в Криму. Звичайно, ми не все можемо показати по телевізору, але у нас є неспростовні докази, що це була диверсія, яка планувалася давно, за лінією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, та мала на меті дестабілізацію обстановки в російському Криму», – сказав Лавров.

Також він заявив, що «потрібно надати вплив на Київ».

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. 

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що в окупованому Криму сталося насправді зіткнення з використанням стрілецької зброї між російськими військовими і прикордонною службою ФСБ РФ, яке тепер Кремль разом з окупантами півострова намагаються піднести, як вторгнення «українських диверсантів».

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

За твердженням ФСБ РФ, «одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Панова затримано.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім'я Андрій Захтій, яким виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював в будівельній сфері.

Наразі ФСБ в окупованому Криму шукає ще «диверсантів». 

Читайте також матеріал Главкому: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: