РФ відкриває у центрі Парижа «духовно-культурний центр» за 170 млн євро

РФ відкриває у центрі Парижа «духовно-культурний центр» за 170 млн євро
Храм РПЦ у центрі Парижа

Комплекс розташований неподалік Ейфелевої вежі

У середу, 19 жовтня, у центрі Парижа відкривається «духовний і культурний центр» Російської православної церкви.

Комплекс розташований неподалік Ейфелевої вежі. До нього входять Свято-Троїцький собор з п'ятьма позолоченими банями, парафіяльний центр, школа, культурний центр, зокрема книжковий магазин, виставковий простір і кафе.

Духовно-культурний центр Російської православної церкви, профінансований Кремлем, обійшовся у близько 170 мільйонів євро.

Відкривати центр сьогодні буде міністр культури Росії Володимир Мединський, а президент Володимир Путін минулого тижня скасував свою поїздку до Парижа на тлі критики Заходом дій Москви у Сирії.

Очікується, що голова Російської православної церкви патріарх Кирило освятить храм в грудні під час візиту до Парижа. Усі роботи з облаштування церкви мають завершитися в 2017 році.

Аналітики переконують, що розміщенням у Парижі великого церковного центру Москва прагне постати перед Європою як потужна, релігійна держава з усталеними традиційними цінностями.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін скасував поїздку до Франції 19 жовтня через те, що на зустрічі з французьким президентом Франсуа Олландом обговорювалася б тільки тема Сирії.

Путін мав зустрітися з президентом Олландом 19 жовтня в Парижі. Там російський глава держави повинен був провести переговори в Єлисейському палаці і взяти участь у відкритті Російського духовного центру.

Раніше Олланд уже дав зрозуміти, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним, запланована на 19 жовтня, може не відбутися. Французький президент допустив можливість висунення проти Росії звинувачень у воєнних злочинах за її бомбардування другого за величиною сирійського міста Алеппо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: