Рішення суду по Добкіну: арешт на два місяці і застава 50 млн грн

Рішення суду по Добкіну: арешт на два місяці і застава 50 млн грн
Добкін: Грошей на заставу в мене немає
Фото: Begemot / Facebook

Суд дав Добкіну 5 діб для можливості внести заставу.

Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції «Опозиційний блок» Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. гривень.

Як зазначив сам Добкін після оголошення вироку у коментарі журналістам, суд дав йому 5 діб для можливості внести заставу.

«У разі її невнесення буде арешт... Звідки така сума застави - не зрозуміло. Грошей на заставу в мене немає, щоб їх зібрати, мені потрібно продавати будинок», - зазначив він і додав, що з рішенням суду не згоден.

Раніше сьогодні Печерський районний суд почав розглядати клопотання ГПУ про обрання міри запобіжного заходу для Добкіна.

Прокуратура просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 мільйонів гривень, оскільки Добкін може впливати на хід розслідування.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: