РНБО хоче виділити на танки «Оплот» і нові ракети 600 млн грн

РНБО хоче виділити на танки «Оплот» і нові ракети 600 млн грн
Засідання РНБО

РНБО доручила Кабінету міністрів внести до Верховної Ради пропозиції до проекту закону «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2017 рік», який готується до другого читання

Уведеним в дію рішенням РНБО запропоновано виділення Міноборони додаткових коштів у розмірі 600 млн грн на сучасне озброєння та військову техніку.

Про це йдеться у рішенні РНБО «Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2017 році», оприлюдненому прес-службою президента України.

Зокрема, на виконання дослідно-конструкторських робіт з розробки новітнього ракетного озброєння пропонується виділити 300 млн грн, ще 300 млн грн - на поставку танків «Оплот».

Згідно з документом, РНБО доручила Кабінету міністрів внести до Верховної Ради пропозиції до проекту закону «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2017 рік», який готується до другого читання.

Зокрема, пропозиції стосуються встановлення додаткових бюджетних призначень для Міністерства оборони України. Пропонується виділити Міноборони додаткові 4 млрд грн за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету України.

З цією суми 600 млн грн передбачено спрямувати на «сучасне озброєння та військову техніку» – «зокрема, на виконання дослідно-конструкторських робіт з розробки новітнього ракетного озброєння – 300 млн гривень, поставку бронетанкового озброєння «Оплот» – 300 млн гривень», зазначено у рішенні РНБО.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що видатки на оборону збільшать на 9 млрд грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: