РНБО підготувала законопроект про відновлення суверенітету України на Донбасі

РНБО підготувала законопроект про відновлення суверенітету України на Донбасі
Засідання РНБО під головуванням президента Петра Порошенка

Законопроект буде подано президенту для внесення в парламент

Рада національної безпеки і оборони України подасть президенту Петру Порошенку для внесення в парламент проект закону «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей». Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Сьогодні в Апараті Ради нацбезпеки відбулося засідання анонсованого секретарем РНБО Олександром Турчиновим круглого столу, під час якого було обговорено законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей».

В обговоренні взяли участь експерти, які спеціалізуються на зовнішньополітичних, безпекових та оборонних питаннях, а також представники органів державної влади.

За словами заступника секретаря РНБО Олександра Литвиненка, після професійної дискусії «концепцію закону в цілому було підтримано». «Водночас надійшло багато пропозицій та зауважень, більшість з яких будуть враховані під час підготовки остаточної версії проекту, що буде поданий Президентові України для внесення до парламенту», - наголосив він.

Як повідомлялося, найближчим часом президент України Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу. 

14 червня Порошенко виступив проти скасування АТО. Він заявив: якщо не надати «військовим право адекватно діяти в умовах російської агресії, Україна буде беззахисною». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: