Роботодавці готові брати на роботу молодь без досвіду роботи – експерти

Роботодавці готові брати на роботу молодь без досвіду роботи – експерти

42% роботодавців зазначають, що програми стажування і працевлаштування для молодих спеціалістів діють давно і скорочувати їх не планують

Роботодавці зацікавленні в молодих фахівцях. Відсутність досвіду не є перешкодою. Більшість підприємств та компаній  мають власні програми стажування для випускників вишів. Про це розповіли під час прес-конференції у «Главкомі» HR-директор «1+1 Медіа» Лариса Брувер, спеціаліст експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко, та Марія Кошутська, PR менеджер, KPMG в Україні.

Сьогодні є популярним працевлаштування молодих спеціалістів або студентів, котрі не закінчили навчання. 42% роботодавців зазначають, що програми стажування і працевлаштування для молодих спеціалістів діють давно і скорочувати їх не планують.

«37% респондентів, за нашими дослідженнями, визначили, що у їхніх компаніях не практикується співпраця зі студентами чи молодими фахівцями. Це може бути обґрунтовано специфічністю професійної сфери, в якій працює компанія чи особливими вимогами до кандидатів», - говорить Катерина Криворученко.

Лариса Брувер зазначає, що в її компанії є програми стажування для молодих спеціалістів. «Своїми програмами стажування ми хочемо розбити той стереотип, що на телебачення влаштовуються тільки по знайомству. Зазвичай у нас йде тр людини на вакантне місце. Тобто приходить три претендента, і в процесі стажування залишається один», - розповідає Брувер.

Вона також зазначила, що мало звертає уваги на резюме в електронному чи паперовому вигляді.  Бо з нього мало що зрозуміло. Тому просить презентів посилання на відео резюме. «відеорезюме – гарна можливість побачити людини і зрозуміти, яка в неї мотивація. Звичайно, ми не оцінюємо технічну і творчу складову подачі відео резюме. Воно може бути знято навіть просто на телефон», - продовжує  HR-директор «1+1 Медіа».

Марія Кошутська переконує, що її компанія навіть співпрацює з багатьма вишами. «Для молоді наша компанія навіть створила власну лабароторію, де молоді люди себе пробують, і ми для себе відбираємо найкращих. Деяким хорошим учасникам ми навіть даруємо цінні подарунки, якщо людина не пройшла до кінця конкурс чи стажування», - зазначає Кошутська.

Усі троє експертів порадили молодим фахівцям брати рекомендаційні листи з тих програм стажування, в яких вони брали участь. В резюме обов’язково вказувати контактну особу, яка видала рекомендаційний лист.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: