Родичі загиблих у катастрофі MH17 подали чотири позови проти України - юрист

Родичі загиблих у катастрофі MH17 подали чотири позови проти України - юрист

За інформацією юриста, всього подано 33 позову

З боку родичів загиблих у літаку рейсу МН17 подано десятки позовів до судів, і чотири з них – проти України. Про це розповіла юрист-кримінолог Ганна Маляр, передає ТСН.

За її інформацією, всього подано 33 позову. 18 з них – проти екс-ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гиркина, багато позовів подано проти «Малайзійських авіаліній» і виробника «Боїнгів», чотири позови проти України.

«Така юридична різноманітність говорить про те, що буде надзвичайно складно визначити когось одного винного. В цій трагедії є прямий винуватець – безпосередньо особа, яка планує, і те, яке віддавало команди, а також є й непрямі винуватці. І на жаль, Україна в цьому списку», - сказала Маляр.

При цьому юрист зазначила, що у позовах проти України не останню роль відіграє Росія. Так, перший позов був поданий громадянкою Німеччини, але росіянкою за національністю, яка свого часу емігрувала з РФ. Адвокатом по чотирьох справах проти України виступає німецький юрист Ельмар Гимулла, який кілька років був радником російського уряду. Він наполягає на тому, що Україна була відповідальна за свій повітряний простір на період, коли був збитий МН17, тому повинна відповідати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: