Родичі заручників бойовиків на Донбасі ночували під Радою (відео)

Родичі заручників бойовиків на Донбасі ночували під Радою (відео)
Під Радою мітингують родичі полонених на Донбасі
Фото: Радіо Свобода

Сьогодні відбудться чергові переговори «мінської» групи

У середу, 20 вересня, у Мінську відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Однією з головних тем зустрічі буде питання звільнення полонених на Донбасі.

Як повідомлялося, обмін за формулою «87 полонених бойовиками українців на 309 засуджених українськими судами злочинців» запропонувала українська сторона. Ця пропозиція була зроблена після того, як не вдалося домовитися про обмін «всіх на всіх».

Аби у Мінську швидше домовилися, родичі українських бранців влаштували цілодобовий пікет під Верховною Радою. Ночувати вирішили під дощем просто на асфальті. Їхня акція - не гучна: кілька стільців, фотографії та історії, які не дають спати, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, 6 вересня українська сторона у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в рамках пропозиції обміну полонених за формулою «309 на 87» передала представникам Росії списки заручників.

Перший віце-спікер парламенту, уповноважений президента з питань Донбасу Ірина Геращенко повідомляла, що каменем спотикання в питанні обміну заручників є вимога ОРДЛО звільнити криміналітет і терористів. Вона зазначила, що українська сторона чітко стоїть на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО мають бути виключені всі ті, хто не має жодного відношення до війни на Донбасі.

Як повідомлялося, у полоні на Донбасі нині перебувають 144 людини. Впродовж року повернути додому не вдалося жодного 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: