Росія буде намагатися «роздути» справу «кримських диверсантів», - Чубаров

Росія буде намагатися «роздути» справу «кримських диверсантів», - Чубаров
Фото cidct.org.ua

Чубаров: в результаті провокації РФ страждають деякі громадяни України, які проживають в окупованому Криму не постійно, а просто опинилися на території півострову у цей період

Російська Федерація продовжить спробу «роздути» провокацію у справі так званих «кримських диверсантів». Про це під час брифінгу повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Декілька днів тому у Криму розгорнулася провокація, яка, Слава Богу, завершилася «із тріском», так звана «справа диверсантів». Хоча ми розуміємо, що спроби «роздути» цю справу будуть продовжуватися і в результаті цієї провокації деякі громадяни України, які проживають у Криму не постійно, але опинилися на території півострову,.. стали заручниками російських окупантів», - повідомив Чубаров.

Як відомо, 7 серпня на адмінкордоні між Кримом і Херсонською областю було припинено пропуск громадян. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії. За твердженням ФСБ РФ, «одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія. Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, Панов сам приїхав до Криму, де його затримали. Радник глави МВС Антон Геращенко раніше заявив, що Андрій Захтій, якого Росія видає за українського диверсанта, – це антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько «Зая». 11 серпня російський телеканал оприлюднив відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби підозрюють в організації диверсії в Криму. На змонтованому зі шматків відео Панов дає зізнавальні свідчення.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців. 12 серпня російські ЗМІ показали відео допиту Захтія та ще двох чоловіків. Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні в суботу взяв під варту Захтія майже на 2 місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: