Росія була змушена «захищати російськомовне населення» на Донбасі та в Криму – Путін

Росія була змушена «захищати російськомовне населення» на Донбасі та в Криму – Путін

Путін знов виправдовує агресію Росії «захистом російськомовного населення»

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія була змушена «захищати російськомовне населення» на Донбасі і в Криму.

Про це він сказав на форумі «Росія кличе».

«Наголошую, що ми були змушені захищати російськомовне населення на Донбасі, змушені були відреагувати на прагнення людей, які живуть у Криму, повернутися до складу РФ», – заявив Путін.

За його словами, Захід одразу ж почав розкручувати «новий маховик антиросійської політики і введення санкцій».

Нагадаємо, Росія в березні 2014 роки після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і відправляє на Донбас найманців та свої регулярні війська.

Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій.

Нагадаємо, раніше у Кремлі заявили про підготовку зустрічі в «нормандському форматі».

Як відомо, у вівторок, 11 жовтня, виступаючи на засіданні ПАРЄ, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не виключає можливості перетворення конфлікту на Донбасі на «заморожений конфлікт» у разі невиконання «Мінська». Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він зазначив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Екс-член Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний у свою чергу відповів Олланду на його заяву щодо Донбасу.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що саміт у так званому нормандському форматі з участю президентів України і Росії буде можливий у разі, якщо будуть результати «нормандських» зустрічей на міністерському рівні.

Також ПАРЄ закликає Москву негайно вивести війська з України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: