Росія допомогла Ірану обійти санкції ООН, – ЗМІ

Росія допомогла Ірану обійти санкції ООН, – ЗМІ

Іран доправив до Росії для ремонту компоненти важких наступальних озброєнь

Іран і Росія порушили резолюцію Ради безпеки ООН, яка забороняє поставки і обслуговування іранського важкого наступального озброєння для країн ООН. Про це повідомляє газета Die Welt з посиланням на джерела в західних спецслужбах, пише The Insider.

За інформацією видання, в червні цього року іранські літаки двічі приземлялися в аеропорту Хмеймім в Сирії, де базуються російські повітряні сили. Іранські літаки доставили компоненти важкого озброєння, які були перевезені на вантажівках в порт Тартус. У Тартусі їх повантажили на російський корабель «Спарта III», який прибув з військовим вантажем в Новоросійськ.

Die Welt опублікувало фотографію, на якій зображений іранський літак на базі Хмеймім.

Якщо інформація підтвердиться, то Росія і Іран порушили резолюцію Ради безпеки ООН 2231, яка була прийнята в липні 2015 року у відповідь на розгортання іранської ядерної програми. Документ забороняє без схвалення Ради безпеки «пряму або опосередковану поставку <...> для використання в Ірані або в його інтересах будь-яких бойових танків, бойових броньованих машин, артилерійських систем великого калібру, бойових літаків, бойових вертольотів, військових кораблів, ракет або ракетних систем».

Die Welt називає описаний шлях поставок «новим контрабандистським маршрутом». За даними газети, він стане частиною нової більш тісної взаємодії між Москвою і Тегераном.

У серпні в Тегерані побував віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який на зустрічі з міністром оборони Ірану Хосейном Дехганом підписав угоду про зміцнення військового технологічного співробітництва між країнами у відповідь на санкції США.

Нагадаємо, у прикордонній з Іраном турецькій провінції Агри почалося будівництво загороджувальної стіни протяжністю 144 кілометри.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: